dynamische website

Een website die statisch is en dus zelden of nooit van inhoud verandert, verliest zeer vlug zijn aantrekkingskracht. Daarom is het zinvol om er voor te zorgen dat op een eenvoudige wijze nieuwe informatie kan worden toegevoegd.

Je kan daarbij gebruik maken van een content management system (CMS). In een CMS is de grafische vormgeving onafhankelijk van de teksten die aangeboden worden en kan ook afzonderlijk beheerd worden. Bijvoorbeeld aanpassingen per seizoen. Zo kan je site er tijdens de kerstperiode anders uitzien dan tijdens de rest van het schooljaar.

Een mooi voorbeeld hiervan is de website van basisschool Papageno

Er is geen kennis van webdesign of de HTML taal nodig voor de personen die teksten moeten toevoegen aan de site omdat de teksten ingegeven worden via een gewone internetbrowser waarin je onmiddellijk ziet hoe de pagina er gaat uitzien (WYSIWYG).

Je kan verschillende rollen definiƫren voor de personen die aan de inhoud van de website werken. Zo kan je bijvoorbeeld een redactieraad oprichten die teksten ingeeft, waarna de verantwoordelijke van de website kan beslissen over wanneer er gepubliceerd gaat worden.

Er is de mogelijkheid tot het tonen en beheren van aankondigingen (banners). Dit kan gebruikt worden voor specifieke aankondigingen, bijvoorbeeld: Zondag 12 mei schoolfeest


Een groot aantal modules met extra functionaliteit is mogelijk. Onder andere:

  • Forums
  • Foto boeken
  • Evenementen kalender