Linuxschool visie

Onderwijsinnovatie met ICT vereist een combinatie van visie, strategie en management, gebaseerd op onderwijskundige kennis en ambities. In de ICT-wereld evolueert alles razendsnel.

De vraag naar degelijke ICT-oplossingen is groter dan ooit.

ICT-coördinatoren zijn meer dan ooit gedwongen om op de snel opeenvolgende evoluties in de informatica in te spelen.

Elke schoolverantwoordelijke herkent deze pijnpunten:

• Steeds groter wordende licentiekosten bij uitbreiding van het pc-park
  • Snelle veroudering van de computers: actuele toestellen zullen te zwak zijn om te werken met toekomstige versies van de huidige besturingssystemen
  • De voortdurende strijd tegen virussen
  • Volle mailboxen met spam
  • Omvangrijke en dure bijscholingen
  • Frequente herinstallatie van windows pc's dankzij virussen en spyware
  • Hacking vanwege leerlingen
  • installatie van ongewenste software door om het even wie.
Enz...

De ICT-Coördinator en de directie worstelt met de vraag : "hoe kan ik met een minimale kost mijn ICT-omgeving beter ten dienste stellen van het onderwijs?, Ga ik mijn budget spenderen aan gebruiksrechten en software licenties, of ga ik mijn budget spenderen aan daadwerkelijke verbeteringen aan de ICT -omgeving van de school."

Het aanbod van Linuxschool

Linuxschool biedt aan scholen een ICT-plan aan (LinuxSchool), dat stap voor stap bouwt aan een performante, betrouwbare, veilige en vooral bruikbare omgeving, waarbij de communicatie tussen directie en personeel en tussen leraars en leerlingen centraal staat.

Deze oplossingen garanderen tijdswinst voor de school en de ICT-coördinator,
waardoor zij zich beter kunnen toeleggen op pedagogische ICT-ondersteuning.

Het linuxschool initiatief brengt een nieuwe visie op ICT in onderwijs, waarbij linux en Open Source Software gebruikt worden om de ICT infrastructuur uit te bouwen in de school.

De voornaamste kenmerken zijn:

• Geen licentiekosten voor het gebruik van software
  • Er is geen extra kost per gebruiker.
  • Je betaalt enkel voor het uitgevoerde werk, de geleverde ondersteuning of de aangekochte hardware.

We bieden aan om de ICT-omgeving in de school op te bouwen voor u en u dan de nodige opleiding aan te bieden die helpt bij het configureren en up-to-date houden van de configuratie zoals ze in uw school geplaatst werd.

Het resultaat van deze aanpak is dat de school vlug aan de slag kan met de nieuwe oplossing en dat de ICT-coordinator veel tijd bespaart die anders verloren zou gaan in het zelf uitzoeken van oplossingen en het uitproberen van Open Source paketten.

Image

Je kan ook altijd beroep doen op onze helpdesk wanneer er zich problemen zouden voordoen.

Alvast veel succes!

Het linuxschool team.